مهاجرت به کانادا
  • کد خبر : 901
  • 2018-01-03

در قالب لایحه درآمدهای پایدار: سبد مالي شهرداري ها از عوارض ساخت و ساز به نوسازي تغییر خواهد کرد

 

به گزارش روابط عمومي سازمان شهرداري ها و دهياريهاي كشور، هيربد معصومي در آيين گشايش هشتمين همايش شهر ايده آل، با اشاره به پيگيري هاي وزارت كشور براي نهايي شدن لايحه درآمدهاي پايدار شهرداريها افزود: در اين لايحه عوارض ساخت و ساز در درآمد شهرداري ها به زير 10 درصد خواهد رسيد و حدود 40 درصد از درآمد شهرداري ها به منابع عوارض نوسازي اختصاص می يابد كه تحول عمده اي محسوب مي شود.

 

وي با اشاره به تصويب كليات لايحه مذكور در كميسيون خاص امور كلانشهر تهران و ساير كلانشهرهاي كشور گفت: در صورت تصويب اين لايحه سهم شهرداري ها از اعتبارات قانوني ماليات بر ارزش افزوده نیز از 33 درصد فعلي به 50 درصد افزايش مي يابد.

 

معصومي افزود: مبحث خودكفايي شهرداري ها از اوايل سال 1362 در برنامه دوم توسعه كشور مطرح شده است و عليرغم تكليف قانوني تا دولت يازدهم اقدامي براي احصاء درآمد پايدار شهرداريها صورت نگرفت و با توجه به برنامه‌ريزي هاي جدي براي حمايت از شهرداري ها در دولت يازدهم، اين لايحه در اين دولت از سوي وزارت كشور تهيه و براي سير مراحل قانوني تصويب،و تقديم دولت شد.

 

وي يكي از اقدامات مهم دولت يازدهم در خصوص ارزيابي دقيق مشكلات حوزه شهرداري ها و مديريت شهري و برنامه ريزي براي رفع آنان را تشكيل كميسيون خاص امور كلانشهر تهران و ساير كلانشهرهاي كشور برشمرد و گفت: سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور، پس از تشكيل اين كميسيون چند لايحه و سند آسيب شناسي در موضوعات مرتبط با شهرداريها را با همكاري دستگاههاي ذي‌ربط تهيه و تقديم دولت نمود.

 

وي همچنين ابراز اميدواري نمود كه از ظرفيت‌هاي شوراي عالي استانها در زمينه تهيه طرح هاي مربوط به مديريت شهري استفاده خوبي شود و از آمادگي براي همكاري در اين زمينه خبر داد.

 

معاون امور شهرداريهاي سازمان شهرداريها و دهياري هاي كشور در ادامه بحث مديريت پسماندها را از موضوعات مهم شهرداريها برشمرد و گفت: روزانه 58 هزار تن زباله در مراكز جمعيتي اعم از شهري و روستايي توليد مي شود و ساماندهي غير اصولي بخشهايي از آن آسيبهاي بزرگي به طبيعت و مردم وارد مي‌نمايد.

 

وي در خصوص اقدامات انجام شده در اين حوزه گفت: كليات لايحه كمك به ساماندهي پسماندهاي عادي با الويت استانهاي ساحلي و كلانشهرها با مشاركت بخش غيردولتي كه از سوي دولت تقديم مجلس شده است در كميسيون هاي تخصصي تصويب و به زودي مي بايست در صحن مجلس مطرح شود.

 

وي افزود: اين لايحه با هدف تامين منابع لازم، افزايش قيمت خريد تضميني برق حاصل از مديريت پسماند و تشويق بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در اين حوزه تدوين شده است.

 

معصومي همچنين گفت: در لايحه بودجه سال 97، با برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده توسط دولت، مبلغ دو ميليارد دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملي براي مديريت پسماندهاي شهري و روستايي لحاظ شده است كه با تصويب آن قطعا شاهد اقدامات اثربخش در آن حوزه خواهيم بود.

 

وي در ادامه افزود: امسال 5 هزار ميليارد تومان تسهيلات ارزان قيمت براي توسعه ناوگان اتوبوسراني شهري از سوي دولت اختصاص يافته است. همچنين در اقدامي وزارت كشور براي نوسازي ناوگان اتوبوسراني و ميني بوسراني شهرهاي مرزي محروم تسهيلات ارزان قيمت براي نوسازي چهارصد دستگاه تخصيص داد كه تعدادي از آنها در حال خدمت رساني به شهروندان است.

 

وي افزود: در سال آينده هم قرار است با حمايت هاي دولت دو هزار دستگاه اتوبوس شهري و سه هزار دستگاه ميني بوس و همچنين تعدادي ون فرسوده نوسازي شوند.

 

معصومي گفت: از ابتداي اجراي طرح نوسازي ناوگان تاكسيراني شهري كشور تاكنون 60 هزار تاكسي فرسوده نوسازي شده و سال آينده قرار است حدود 15 هزار دستگاه ديگر نوسازي شود و برنامه‌هايي هم براي نوسازي موتوسيكلت هاي فرسوده و جايگزيني آن با موتوسيكلت‌هاي برقي در دست اجراست.

 

معصومي در خاتمه افزود: لايحه استخدامي شهرداريها از سوي دولت براي سير مراحل قانوني تصويب، تقديم مجلس شوراي اسلامي شده است.

پیوستها :

دیدگاه

0 دیدگاه