• کد خبر : 208
  • 2014-12-10

چرا مؤسسات قرآني نيشابور بايد ماليات بدهند؟

چرا مؤسسات قرآني نيشابور بايد ماليات بدهند؟

آنچه امروزه با وجودتاكيدات مقام معظم رهبري و هجمه‌هاي سنگين جنگ نرم و تهاجم فرهنگي و اسلام‌ستيزي غرب بايد مورد توجه مسوولين قرار گيرد، مؤسسات قرآني مردمي به عنوان ذخاير ديني و مردمي كشور است؛ اما هنوز قانون معافيت مالياتي  اين مراكز در نيشابور اجرا نمي شود.

بحث معافيت مالياتي مؤسسات قرآني مردم‌نهاد در سطح كشور، بحثي است كه سال‌ها از جانب متوليان مؤسسات قرآني يعني مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت‌هاي قرآني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مورد بحث و بررسي قرار گرفته است اما با وجود تلاش مسئولان جهت تحقق اين امر در كشورو معاف كردن مؤسسات قرآني از پرداخت ماليات هنوز براي  اين مراكز در نيشابور نتيجه‌اي حاصل نشده است.

آيا هنوز وقت آن نرسيده كه به صورت جدي اين مشكل مورد پيگري قرار گيرد؟ و در شرايطي كه  شنيده ها حكايت از آن دارد كه مؤسسات فرهنگي اقليت‌هاي مذهبي در كشور از پرداخت ماليات معاف هستند، عدم معافيت مالياتي مؤسسات قرآني مردم‌نهاد آن هم در نيشابور نشانگر چيست؟

به همين منظور ابتدا به پيشينه‌اي از بحث معافيت مالياتي مؤسسات قرآني و بند لام ماده 139و ماده134 قانون اشاره مي‌شود تا به دنبال آن با ارائه نظرات و سخنان مسئولان مربوطه پاسخي براي اين سؤال بيابيم كه چرا هنوز مؤسسات قرآني كه با ظرفيت‌هاي مردمي به ارائه فعاليت‌هايي در زمينه كتاب آسماني قرآن مي‌پردازند، بايد به دليل تحميل فشارهاي مالياتي از فعاليت بازبمانند؟

طبق بند لام ماده 139 و ماده134قانون مالياتي كشور اشاره كرد كه در اين بند در رابطه با معافيت مالياتي برخي از مؤسسات آمده: «فعاليت‌هاي انتشاراتي و مطبوعاتي و فرهنگي و هنري اشخاص حقيقي و يا حقوقي كه به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي انجام مي‌شود. فعاليت‌هاي مذكور بر اساس دستور‌العملي توسط سازمان امور مالياتي كشور با همكاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است». بنابر اين قانون، مؤسسات قرآني مردمي به دليل داشتن نام و عنوان فرهنگي از پرداخت ماليات معاف هستند.

حجت‌الاسلام محمدتقی کاظمی‌نسب،معاون قرآن و عترت اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نيز در اين خصوص گفت: در همه شهرهاي خراسان رضوي موسسات قرآن وعترت به لحاظ اينكه داراي مجوز فرهنگي وقرآني هستند از دادن ماليات معاف بوده وتنها شهري كه معافيت مالياتي صورت نگرفته نيشابور است كه مانيز اين موضوع راپيگيري ومكاتبه خواهيم كرد.

دكتر حسن شاكري مديرمسوول موسسه قرآن وعترت جان نثاران حضرت مهدي «عج»  نيشابور اظهار كرد: اداره امور مالیاتي  نيشابور طبق اظهارنامه مالياتي در سال 91 هم مالیات پرداخت حقوق کارکنان و هم مالیات بر اجاره ملک‌های استیجاری را از مؤسسات  دریافت کرده است وطي نامه شماره 8292751  مورخ 8/7/93 اعلام كرده اين معافيت شامل اين موسسه نمي شود.

شاكري افزود: مؤسسات قرآني وابسته به درآمد خود هستند و کمتر مورد حمایت قرار می‌گیرند برای اینکه بتوانند هزینه‌های جاری خود را کسب کنند در آينده به ناچار بايدشهریه شرکت در دوره‌ها را افزایش دهندو باعث کاهش درخواست برخی افراد برای شرکت در کلاس‌های آموزشی می‌شوند.

مديرمسوول موسسه قرآن وعترت جان نثاران حضرت مهدي «عج»  نيشابور خاطرنشان كرد: قرار بر این بود که مؤسسات از پرداخت مالیات معاف شوند که حرکت بسیار خوب و کمک‌کننده به کاهش هزینه‌ها و رفع برخی مشکلات مؤسسات می‌شد که متاسفانه این امر محقق نشد و اداره امورمالیاتي نيشابور در سال 91 هم مالیات پرداخت حقوق کارکنان و هم مالیات بر اجاره ملک‌های استیجاری را از مؤسسات  تقاضاکرد ه که بار مالی زیادی را برای این مؤسسه به‌ همراه دارد.

شاكري تصریح کرد: برخی از صاحبان ملک‌ها که املاک خود را به مؤسسات قرآنی اجاره می‌دهند از پرداخت مالیات اجاره سرباززده و این پرداخت به عهده مؤسسات مستاجر افتاده است که خود همین امر، مشکلی بر مشکلات عدیده مؤسسات نهاده است.

وی ادامه داد: اگر مجلس لایحه‌ای را مصوب کند تا مؤسسات قرآنی اصلا اظهارنامه پرنکنند کمک زیادی بر این مؤسسات می‌شود زیرا اداره مالیات برای هر اظهارنامه، مالیات دریافت خواهد کرد.

اين فعال قرآني بيان كرد: طبق ماده 35 اساسنامه مؤسسات قرآن وعترت  كليه املاك ،مستغلات ودارايي هاي موسسات ثبتي قرآن وعترت  بعد ازانحلال به موسسات عام المنفعه ديگر ويا ولي فقيه برمي گردد واين موسسات هيج انتفاعي از قبال خدمات خود نمي برند.

وي يادآورشد: بايد بگويم كه ما حتي مؤسساتي را داريم كه به دليل فشارهاي مالياتي و نيز فشارهاي بحث تحميل هزينه‌هايي كه به آنها وارد شده، مجبور شدند كه تعطيل شوند و ما اگر همين روند را داشته باشيم تعداد ديگري از مؤسساتمان به دليل هزينه‌هايي كه بر آنها تحميل شده و كسي هم حمايت مالي از آنها نمي‌كند، احتمال انحلالشان در آينده وجود دارد.

در پايان اميدواريم مسوولين فرهنگي ،اجرايي ومالياتي در دولت تدبير واميد راهكاري را بينديشند تابراي مراكزوموسسات آموزشي قرآن كه كاري‌ ريشه‌اي در زمينه گسترش فرهنگ قرآني را در جامعه بر عهده دارند مشكلات اين نهادهاي مهم راحل نمايندو بايد گفت كه در كشور اسلامي ما لزوم توجه به انجام كارهاي فرهنگي در زمينه امور قرآني و ديني به خصوص در شرايطي كه هجمه‌هاي جنگ نرم بيش از هر زمان ديگري پيكره نظام اسلامي ايران را مي‌فشارد، احساس مي‌شود.19/9/93

سيد باقر ميرعلمدار

پیوستها :

دیدگاه

0 دیدگاه