مهاجرت به کانادا
  • کد خبر : 3658
  • 1398/3/30

در حاشیه همایش ملی بازآفرینی شهری در نیشابور؛ جلسه ستاد بازآفرینی استان خراسان رضوی برگزار شد

همزمان با همایش ملی بازآفرینی شهری، نشست ستاد بازآفرینی استان با حضور سیدمحمد پژمان معاون وزیر راه و شهرسازی و دکتر قربانی سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی و اعضای ستاد در تالار زمرد هتل امیران نیشابور برگزار شد.

رئیس اداره هماهنگی ستاد بازآفرینی شهری معاونت بازآفرینی و مسکن خراسان رضوی دراین نشست عنوان کرد: مطالعات بازآفرینی شهرستان نیشابوراز سال94 آغاز وهمزمان ساختار نهادی ازجمله ستاد بازآفرینی شهرستان وکمیته های زیر مجموعه شکل گرفت و بعد از شناسایی انواع بافت، اقدامات اجرایی آغاز شد .

 

رحمانی پور افزود: این مطالعات در سال 95 به تصویب رسید و و از منابع مالی شرکت 2 میلیارد و 600 میلیون تومان در منطقه 14 معصوم هزینه شد و اقدامات دیگری از سوی سایر دستگاه ها صورت گرفت.

وی اذعان کرد: نیشابور جزو 5 شهر ایرانی عضو اتحادیه شهرهای تاریخی جهان است که این برند نیز مساله مهمی است که باید در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار گیرد.

 

حفظ و احیای بافت های تاریخی به عنوان میراث گذشتگان بر عهده ماست

 

معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور گفت: نیشابور، شهری در حال پیشرفت و دارای جنبه‌های متعدد تاریخی و فرهنگی با رویکرد موثر بازآفرینی است.

شیبانی با اشاره به رویکرد تاریخی و گردشگری همایش ملی بازآفرینی شهری اظهار داشت: نیشابور شهری با بافت های فراوان تاریخی است و حفظ و احیای آن به عنوان میراث گذشتگان نیز بر عهده ما گذاشته شده است.

وی افزود: ما باید این تاریخ را احیا و به توسعه گردشگری و اقتصادی برسانیم.

فرماندار نیشابورخاطرنشان کرد: پیوند بین بافت های تاریخی و فرهنگ و توسعه گردشکری و اقتصادی نقطه عطف این همایش خواهد بود که امیدواریم به آن برسیم.

شییانی پیشرفت پروژه های بازآفرینی شهری را در دو سال گذشته در نیشابور کند ارزیابی کرد و اعلام کرد: پروژه هایی که در سال های قبل تعریف شده بلاتکلیف است و حمایت و پشتیبانی مسئولین کشوری و استان را می طلبد.

وی همچنین خواستار تعریف پروژه های جدید در مناطق هدف ستاد بازآفرینی و سکونتگاه های غیررسمی و پشتیبانی ستاد باز آفرینی کشور از مطالعات و پروژه های جدید شد.

 

افزایش مناطق هدف و تخصیص اعتبار تملک دو بنای تاریخی شاخص

 

شهردار نیشابور اظهار داشت: در شهر نیشابور 17 محله و سکونتگاه غیررسمی با 58 هزار نفر جمعیت ساکن و 92 هزار سکونتگاه وجود دارد.

علی نجفی افزود: در راستای سیاست های بازآفرینی استان در مجموع 147 پروژه با اعتبار 49 میلیارد تومان اعتبار طی سال های 97 تا 1400 برای اجرا پیش بینی شده است.

وی گفت: در نیشابور 21 دستگاه مجری و 23 دستگاه همکار در ستاد بازآفرینی فعالیت دارند .

نجفی از جمله فعالیت های ستاد باز آفرینی را از زمان تشکیل تاکنون راه اندازی سه سرای محله، بازگشایی امتداد بولوار شهید بهشتی، تملک منزل تاریخی قرشی(ارباب زاده)، احداث کتابخانه، پارک و کلانتری، رایزنی با اداره ثبت جهت شناسنامه دار کردن منازل در مناطق هدف، تخفیف در صدور پروانه، رایزنی با سازمان نظام مهندسی. و چند بانک جهت تهیه نقشه و ارائه تسهیلات با بهره پایین، حذف لکه ناکارآمد کارخانه روغن نباتی در شرق شهر، کلنگ زنی مجموعه ورزشی با همکاری خیر نیک اندیش در شمال شرق شهر و آغاز احداث مسکن امید با همکاری خیرین و ... اعلام کرد.

شهردار نیشابور در ادامه خواستار افزایش مناطق هدف در نیشابور از سه محله به 5 محله و تخصیص ردیف اعتباری جهت راه اندازی پژوهشکده بازآفرینی شرق کشور و تملک دو خانه تاریخی دیگر از جمله منزل مرحوم استاد پرویز مشکاتیان در نیشابور شد.

 

معاون وزیر راه و شهرسازی:

رویکرد ستاد بازآفرینی کشور کاهش محلات هدف و اولویت بندی پروژه ها و متمرکز نمودن هزینه هاست

 

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: 2700 محله هدف بازآفرینی شهری شناسایی شد ودر برنامه چهارم و پنجم هدف این بود که بازسازی شود.

سیدمحمد پژمان افزود:امروز با این شرایط امکان پذیر نیست ودر هر شهری باید محلات اولویت بندی ومنابع متمرکز هزینه شود.

وی گفت: هدف ما احیای محله هاست و افزایش آن امکان پذیر نیست، شایسته نیست در این شرایط سخت کشور ما قبل از اینکه پروژه های نیمه تمام را به اتمام برسانیم،سراغ پروژه دیگری برویم.

وی عنوان کرد: تورم لجام گسیخته ای که از سال 96 آغاز شد باید طوری در قراردادها لحاظ شود تا ضر و زیان نکنند.

 

پژمان همچنین اعلام کرد: یکی از مصوبات کارگروه استانی بازآفرینی شهری بنا به پیشنهاد شهرداری مطرح و مورد تصویب قرار گرفت، امکان بهره مندی از سهمیه قیر مناطق بازآفرینی برای تمامی مناطق سکونتگاه های 18 گانه مصوب شهر نیشابور است که می تواند منشا اثرات مثبتی در بهبود وضع معابر شهری در مناطق محروم گردد.

وی گفت:با انجام طرح های تفصیلی و هادی امروز ما وارث مناطق سکونتی درحاشیه شهرها هستیم که اگردر مقاطع زمانی خودش اقداماتی صورت می گرفت ناچار نبودیم امروز به اقدامات خدماتی حداقلی برای این ساکنین بسنده کنیم.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری کشور خاطر نشان کرد: امروز هم اگر برای این مردم که جزو دهک های پایین جامعه هستند برنامه ای تعریف نکنیم و به دادش نرسیم شرایط نامطلوبی رقم خواهد خورد.

وی ادامه داد: دلیل اینکه برنامه قبلی به نتیجه نرسید عدم هماهنگی ها و تعریف نشدن مسئولیت برای سایر دستگاه ها بود و این مناطق برای جبران عقب ماندگی نیازمند کمک و همکاری همه دستگاه های اجرایی است و تنها تخفیف در صدور پروانه در این مناطق کفایت نمیکند.

پژمان اظهار کرد: نگاه شورا ها و شهرداری ها در این محلات آسیب دیده و عقب افتاده باید فراتر باشد و نباید به این گونه باشد که تنها تخفیف در صدور پروانه لحاظ نمایند. البته این ها جزو مطالبات شهرداری ها لحاظ خواهد شد تا زمانی که گشایشی پدید آید به شهرداری ها بازگردانده می شود.

وی افزود: برای مرمت بناهای تاریخی و واحد های مسکونی که با مبالغ کم بازسازی می شوند، می توان از سرفصل اعتبارات مقاوم سازی بهره برد.

نویسنده : 1111111111

پیوستها :

1
در حاشیه همایش ملی بازآفرینی شهری در نیشابور؛ جلسه ستاد بازآفرینی استان خراسان رضوی برگزار شد
2
در حاشیه همایش ملی بازآفرینی شهری در نیشابور؛ جلسه ستاد بازآفرینی استان خراسان رضوی برگزار شد
3
در حاشیه همایش ملی بازآفرینی شهری در نیشابور؛ جلسه ستاد بازآفرینی استان خراسان رضوی برگزار شد
دیدگاه

0 دیدگاه